Jejo House

The project consisted of a housing oceanfront ,intended for lease, and had to be built almost entirely with demolition material accumulated over the years by the principal. The project proposes a "traffic-circle", which under the exercise to take a circle, cut in half and moved laterally of its parts, two starts are generated abroad; a curfew as main entrance and the second output to the terrace. The vertical connection to the second floor is achieved with a stair in the center of the circle, which appears as a sculptural element and articulates the different precincts of each plant; access-living-dining-kitchen on the first floor and room-bathroom on the second. The scale is contained by four pillars of which-such as in large buildings-they form the structural core of the house and allow freely open bays to accommodate natural light, open views and allow cross ventilation on both floors.

Jejo House

Architects Blacarquitectos
Location Infiernillo Beach, Pichilemu, Chile.
Project Year 2015
Construction Year 2015
Builded Surface 85 M2
Construction Carlos Marin
Material Demolition wood
Photography Javier Araneda 

The project consisted of a housing oceanfront ,intended for lease, and had to be built almost entirely with demolition material accumulated over the years by the principal. The project proposes a "traffic-circle", which under the exercise to take a circle, cut in half and moved laterally of its parts, two starts are generated abroad; a curfew as main entrance and the second output to the terrace. The vertical connection to the second floor is achieved with a stair in the center of the circle, which appears as a sculptural element and articulates the different precincts of each plant; access-living-dining-kitchen on the first floor and room-bathroom on the second. The scale is contained by four pillars of which-such as in large buildings-they form the structural core of the house and allow freely open bays to accommodate natural light, open views and allow cross ventilation on both floors.